Velkakriisi näyttää olevan kovin pinnalla, joten kirjoitan hieman taustaa, noin 5000 vuoden ajalta. Nykyisessä velkakiirissä ei nimittäin ole mitään uutta, se on koettu yhä uudelleen …
Tuomas Akvinolaisen jumala
Tuomas Akvinolainen eli vuosina 1225-1274 ja on yksi harvoista pimeän keskiajan valopilkuista. Hän kirjoitti valtavat määrät kirjoja, joissa hän järjestelmällisesti ja rationaalisesti yrittää sovittaa …
Locke, jalat maassa
Locke tekee selvän pesäeron metafyysisiä rakennelmia kehitteleviin aikalaisiinsa ja keskittyy ihmisen kokemuksien ja varman tiedon tärkeyteen. Ei pilvilinnoja Toisin kuin Manner-Eurooppalaiset …
Descartes jakaa ihmisen
René Descartes (1596-1650) teki nuoruudessaan sen, mikä monelta jää tekemättä - kerran hän totesi kaiken hänelle opetetun olevan väärää, tai ainakin väärin muotoiltua, ja aloitti kokonaan uudelleen …
Augustinuksen 4D-Jumala
Augustinus eli vuosina 354-430 ja pohti moniosaisessa elämänkertamaisessa kirjasarjassaan suhdettaan Jumalaan ja uskoon. Hän itse kääntyi uskoon 32-vuotiaana ja hänen kirjoissaan käsitellään paljon …
Leibniz, metafysiikkaa kaksin käsin
Leibniz oli monialainen osaaja ja kehitti tiedettä monella suunnalla. Loogisen yleiskielen lisäksi erityisen kiinnostava on hänen metafyysinen rakennelmansa, joka hakee vertaistaan ja taas pistää …
Continue Reading about Leibniz, metafysiikkaa kaksin käsin →