Olin Keudan Murros2022-tilaisuudessa lavalla puhumassa oppimisesta, tiedon luonteesta, mis- ja disinformaatiosta ja oppilaitosten roolista tässä digitalisaation jälkeisessä ajassa, kun sosiaalisen …
Velkakriisi ei ole mitään uutta – ja miksi antropologia on tarpeen taloustieteessäkin
Velkakriisi näyttää olevan kovin pinnalla, joten kirjoitan hieman taustaa, noin 5000 vuoden ajalta. Nykyisessä velkakiirissä ei nimittäin ole mitään uutta, se on koettu yhä uudelleen …
Tuomas Akvinolaisen jumala
Tuomas Akvinolainen eli vuosina 1225-1274 ja on yksi harvoista pimeän keskiajan valopilkuista. Hän kirjoitti valtavat määrät kirjoja, joissa hän järjestelmällisesti ja rationaalisesti yrittää sovittaa …
Locke, jalat maassa
Locke tekee selvän pesäeron metafyysisiä rakennelmia kehitteleviin aikalaisiinsa ja keskittyy ihmisen kokemuksien ja varman tiedon tärkeyteen. Ei pilvilinnoja Toisin kuin Manner-Eurooppalaiset …
Aristoteles, tiedemies
Aristoteles oli Platon oppilas ja eräs Platonin ideaopin voimakkaimmista kritisoijista. Hän uskoi, että fyysisen maailman tutkiminen on arvokkaampaa ja hän tutkikin luontoa ja maailmaa monilla eri …
Descartes jakaa ihmisen
René Descartes (1596-1650) teki nuoruudessaan sen, mikä monelta jää tekemättä - kerran hän totesi kaiken hänelle opetetun olevan väärää, tai ainakin väärin muotoiltua, ja aloitti kokonaan uudelleen …